Hej! Det här är jag.

SOFIA BEIJER

Fotograf & Grafisk Formgivare

Ja det är alltså jag som står bakom kameran. Helst.

Jag är född 1981 mitt i Småland, uppvuxen med skogen runt knuten i en liten by i närheten av Vetlanda. Numera bor jag i ett tegelhus från 70-talet utanför Jönköping. Huset delar jag med min man och våra två döttrar. Ni kan ju gissa att det hänt mer än en gång att de fått ställa upp som modeller.

Jag älskar ju att fotografera även på fritiden. Tänk er somrarna på Visingsö, solnedgången på bryggan och döttrarna. Semesterresor. Det är det bästa. Att få fotografera när det händer. Där det händer. 

Men jag gillar ju att träna också. Och det gör hela familjen. Stoltast är jag nog över 7 st Vasalopp, ett antal Göteborgsvarv och att ha klarat av Lidingöloppet ett par gånger. Jag älskar att vara stark och uthållig. 

Jag är envis, målmedveten, kreativ, påhittig, tålmodig till tusen och snäll. Ja snäll kanske man inte säger om sig själv, men det vet jag att andra gör så då kan jag göra det också. För det är viktigt att vara snäll. Man kommer långt med det. Speciellt när man ska få andra att känna sig bekväma framför kameran.

Min favoriträtt är raggmunk med fläsk, jag dricker inte kaffe och det är ingen idé att bjuda mig på godis. För det har jag inte ätit på 26 år nu. Men jag gillar kakor.

Lite mer finstilt:

Jag har jobbat som Grafisk Formgivare på IKEA i många år. Jag jobbar även med grafisk form som frilansare. Så vill ni ha hjälp med trycksaker till ert bröllop så finns jag här för er. Jag har gått på Fotoskolan på June Folkhögskola så numera kan jag säga att jag är utbildad fotograf. Men var det där jag lärde mig fotografera? Nej. Det gjorde genom att fotografera allt och alla omkring mig. Övning ger färdighet helt enkelt. Men utbildningen gav mig tid att göra många projekt jag annars inte haft möjlighet att göra. 

Och på tal om projekt. Jag fullkomligt älskar att få styra upp kreativa projekt. Gärna åt det lite magiska, mystiska och extraordinära.