Hej! Det här är jag.

SOFIA BEIJER

Fotograf & Grafisk Formgivare i Jönköping

Ibland har jag svårt att somna på kvällarna. Kreativiteten kliar i kroppen och tankarna snurrar. Jag vill skapa. Jag vill skapa vackra bilder. Ibland finns chansen där att jag kan fånga det som händer, ett bröllop eller mina döttrar med brunbrända ben och solblekt hår på någon strand. Ibland skapar jag själv det vackra. En dukning, ett stilleben eller en dag ett helt bröllop.

När jag började på lekis (som förskoleklass hette när jag var liten) hade min mamma flätat en ryggsäck av näver till mig. Jättevacker, javisst! Men sex år gammal var det ju inte alls det jag ville ha. Det var ju ingen annan som hade en sådan. Så typiskt mina föräldrar. De slöjdade och skapade fantastiska saker i många fina material, så som du förstår kom kreativiteten med modersmjölken. Nu uppskattar jag det som är lite annorlunda och unikt. Jag älskar detaljerna.

Uppvuxen i den småländska skogen med naturen som granne, fjällvandringar på somrarna och massor av snö på jularna, som ofta firades på Höga Kusten, lärde jag mig se det vackra i naturen. Även om jag och mina syskon suckade högt när våra föräldrar nämnde något om den underbara solnedgången. Nu ser jag det vackra i allt. Mitt “fotoöga” följer mig vart än jag går.

Jag är jordnära. Ingen spelevink. Lugnet i stormen och tålmodig som få. Jag vill inte synas och ta plats men ändå finnas där närhelst det behövs. Jag fotograferar alltid på barnens villkor. Tillsammans skapar vi de minnen som med hjälp av mina bilder bevaras för flera generationer att skåda.

Jag och min kamera vill väldigt gärna spendera lite tid med dig. På ditt och din kärestas bröllop eller på en familjefotografering. Du vet väl att alla kan bli bra på bild bara man ger det en chans, innan det är för sent.